17 Ocak 2013 Perşembe

Kirpi ile Kestane


Resim, heykel ve seramik çalışmaları yapan çok yönlü, kedi düşkünü Feridun Oral’ın en çok çocuk kitapları yazarı ve ressamı kimliğini seviyorum. Çocukların çocukluğunu unutmayan çizgileri, samimi ve duru anlatımı, kendi yazdığını çizme şansına sahip olması sanırım onu farklı kılıyor.

Feridun Oral'ın Kirpi ile Kestane kitabı 1992 yılında 5. Barselona Çocuk Kitapları İllüstrasyon Sergisi’ne; 1993 yılında Uluslararası Bratislava İllüstrasyon Bienali’ne seçildi. İlk baskısı 1992 yılında İsviçre’de yapılan ‘Kirpi ile Kestane’nin Türkçesi 1998 yılında yayımlandı.

Güzel bir günde kestane ağacının altında uyuyan Küçük Kirpi’nin sırtına bir şey düşer. Küçük Kirpi ne olduğunu anlayamaz. Bir ses duyar; ama sesin sahibini göremez. Sonra sırtında bir kestane tanesi olduğunu fark eder. Dikenleri dolaştığı için birbirlerinden ayrılamazlar. Kendilerine yardım edecek birini bulmak için ufak bir yolculuğa çıkarlar.

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Kirpi ile Kestane kentte büyüyüp hiç kestane ağacı ve kestanelerin dikenli kabuklarını görmemiş çocuklar için çok şaşırtıcı bir kitap.

Ebru Akkaş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder