25 Ocak 2013 Cuma

Kurdu Kurtaran Kuzu



Güçlü her zaman güçsüzü yok eder. Büyüklerimizin dediği gibi sürüden ayrılanı kurt kapar. Bu zamana kadar dinlediğimiz hikâyelerdeki kuzunun makus talihi bize bunu öğretti.

Karlı bir günde aç biilaç bir kurt karşısında ahırı görünce kendini güzel bir lokantadan içeri girer gibi hisseder. Kuzu, kurdu görünce tüm samimiyeti ve saflığı ile ona yulaf, ekmek ve samanlarından istediği kadar yiyebileceğini söyler ama kurdun niyeti kuzuyu mideye indirmektir.

Kuzunun arıza çıkaracağını hisseden kurt onu ahırda uzaklaştırırsa amacına ulaşacağını düşünür. Onu kızakla kayma vaadi ile kandırır. Yola çıkarlar. Göle yaklaştıklarında kuzu, yine tüm saflığı ile kurdun balık yiyebileceğini söyler. Balık avlamak üzere delik açmaya çalışırken kurt, buz gibi suya düşer. Kurdun hayatını kurtarır minik kuzu.

Maritgen Matter'in kaleme aldığı kitabı Münire Turan Türkçeleştirmiş. Jan Jutte'nin resimleri ise metin kadar dikkat çekici. Kurdu Kurtaran Kuzu'yu Nesin Yayınevi'nin Çocuk Cenneti Kitaplığı'nda yer alıyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder