31 Ocak 2013 Perşembe

Yemeğini Arayan Tırtıl



Tırtıldan kelebeğe uzanan dönüşüm edebiyatçıların hep ilgisini çekmiştir. Tırtıl, kelebek olmadan önce kendi ilk çağını yaşar. Bu uçmayı öğrenene kadar geçireceği kendi bilgeliğine giden yolda aşacağı bir engeldir. Uçmanın vereceği özgürlük ve üstünlükten önce "sürünecek", "görecek", "öğrenecek" ve hazır olacaktır.

Tülin Kozikoğlu’nun "Yemeğini Arayan Tırtıl"ı da bu hazırlık evresini yani tırtılın öğrenme çağını ele alıyor. Uyaklı bir söyleyişle karnını doyurup gezmek isteyen sevimli tırtılcığın yolculuğunu anlatıyor. Küçük tırtıl bu gezilerinde daima merakı artıran ve yeni bir dünyayı simgeleyen yeni öğrenme alanlarının kapılarında duruyor. Bu kapıların ardında okul, oyun parkı, kütüphane ve tiyatro var. Hayata atılmak üzere olan bir tırtılın ihtiyaç duyacağı, görmek isteyeceği bu mekânlarda tırtılın başından eğlenceli maceralar geçiyor.

Burcu Musselwhite'ın neşeli çizimleriyle zenginleşen ve özenli baskısıyla dikkat çeken kitap her çocuğa rahatlıkla sorabileceğimiz "Senin kapının ardında ne var?" sorusuyla bitiyor. 

Tırtılın macerası ise Özgürlüğünü Arayan Kelebek ile devam ediyor. Redhouse Kidz'in yayımladığı dizinin diğer kitapları Kelebeğini Arayan Ayşe ve Bulutunu Arayan Su Damlası yakın zamanda okur ile buluşacak.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder