20 Şubat 2013 Çarşamba

Benim Bir Karışım

Annesiyle birlikte dolaşmaya çıkan Memo, mahallenin onarım işlerini yapan Ali Usta’yla karşılaşır. Ali Usta, Memo’nun elini sıkar. Ellerinin Ali Usta’nın avucunun içinde kaybolduğunu gören Memo bunu sorun eder. Ona göre elleri çok küçüktür ve hep öyle kalacaktır. Herkesten saklaması gereken bir sırdır bu. Arkadaşı Zeynep dışında... Zeynep, Memo’ya hiç beklemediği bir şey söyler: Onun bir karışı sekiz nota etmektedir. Bu, Zeynep karışını açıp elini piyanonun tuşlarına koyduğunda sekiz notaya ulaşabildiği anlamına gelir. İşte o andan sonra Memo karşılaştığı herkese karışının uzunluğunu sorar ve o kadar farklı yanıtlar alır ki! Örneğin; annesinin bir karışı altı saattir, babasınınki ise ay kadardır. Gitarist Ahmet’in bir karışı vücudunun sekizde biridir. Çiçekçi için bir karışın anlamı karanfil kokusunun en iyi duyulabildiği mesafedir. Dedesine göre ise bir karış pek çok farklı anlam içerir… Peki, sizin için bir karışın anlamı nedir? Memo’nun en yakın arkadaşı Tombiş, “bir karış bir karıştır” diyor. Sizin “daha iyi bir yanıtınız var mı?”

Günışığı Kitaplığı’nın “Tombiş Kitaplar” dizisinden yayımlanan, Behiç Ak’ın yazıp resimlediği “Benim Bir Karışım”, anasınıfı ve birinci-ikinci sınıftaki çocuklar için öneriliyor.

Behiç Ak, karikatürleri, yazdığı-resimlediği çocuk kitapları, tiyatro oyunları, belgesel filmleri ve mimarlığıyla çok yönlü bir sanat, edebiyat ve kültür insanı. Yediden yetmişe her yaş grubundan hayranı var. Geçtiğimiz aylarda Behiç Ak’ın, uzun yıllar içerisinde, bugüne kadar ürettiği çalışmalarından derlenen “Yazmaya Çizmeye Devam” başlıklı sergisi Karşı Sanat’ta sergilenmişti. Şimdilerde ise Karaköy’deki Mimarlar Odası’nda 25 Şubat’a kadar yeniden izlenebilinir. Behiç Ak’ın çok yönlülüğünden, veriminden, gözlem gücünden, incelikli mizah anlayışından bir kez daha etkileneceksiniz!
Tülin Sadıkoğlu  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder