13 Şubat 2013 Çarşamba

Bitlendiğimiz Yıl

Ismael, Riambau ve Benito da diğer tüm arkadaşları gibi Alex Gitarparçalayan'ın yeni albümü "Gitarı Yediğim Gün"ün rüzgârına kapılmış gidiyor. Saçlarını Alex Gitarparçalayan'la aynı model kestirip onun gibi hareket ediyorlar. Okuldaki tüm gündemi de bu oluşturuyor. Tam bu sırada sınıflarına yeni bir öğrenci geliyor; sıfıra vurulmuş saçları, sabahlığa benzer mavi çizgili uzun gömleği ile Zwentibold Biscop.

Zwenti'nin babası eczacı ve dükkânı tam da Riambau'nun babasının berberinin yanında. Çocuklar arasındaki kapak biriktirme salgınının farkında olan bu açıkgöz eczacı, çocukları kapak dağıtacağı vaadi ile eczaneye toplar, boy ve kilolarını ölçer. Ertesi gün tüm çocuklar kaşınmaya başlar. Tesadüfe bakın ki Zwenti ertesi gün babasının zoruyla okulda bit şampuanı el ilanlarını dağıtır. Herkes şampuan almak için eczaneye koşar. Şampuan fayda etmez. Bu kez bir servet ödeyerek başka bir şampuanı satın alırlar. Eczane zinciri olan Biscoplarsa durumdan gayet hoşnuttur. Para kazanmak için türlü yollara başvurmaktan hiç çekinmezler. Ismael, Riambau ve Benito ise bu işi çözmeye niyetlidir. İşin peşine düşerler.

Bit salgını ortalığı kasıp kavururken bir okula ziyarete giden Alex Gitarparçalayan da bitlenir ve soluğu berberde alır. Kafasını kazıttıktan sonra ortaya çıkan dövme ise olayları hiç beklenmedik bir yere götürür.

David Nel.lo'nun yazdığı Bitlendiğimiz Yıl’ı Cristina Losantas resimlemiş. Final Kültür Yayınları tarafından yayımlanan kitabı İspanyolcadan Fatmagül Ezici çevirmiş. Kitap 8 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Ebru Akkaş








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder