5 Şubat 2013 Salı

Korsan Okulu


Zamanda yolculuk ya da korsanlık gibi bazı şeylerin modası asla geçmiyor. Defalarca dinlenilse anlatılsa da insan bir yenisine hayır diyemiyor. Sir Steven Stevenson'ın kitabı Korsan Okulu da bunlardan bir tanesi.

Dört farklı ülkeden gelen beş çocuğun tek gayesi vardır: Korsan Okulu'na katılıp mektepli korsan olmak. Dizinin ilk kitabı Denizanası Adası'nda Jim, Anton, Ondina, Babordo ve Tribordo tanışıyoruz.

Korsan Okulu'nun bulunduğu adaya doğru yola çıkan çocuklar önce kendilerini adaya bırakacak filikayı temizlemekle görevlendirilir. Dört erkek ve bir kızdan oluşan yeni öğrenci grubu kendilerini bir sandıkla beraber okulun olduğu Denizanası Adası sahilinde bulurlar; daha doğrusu buraya bırakılırlar. Sandığın içinde pusula, kanca, ip,makara, hindistancevizi gibi nesneler vardır. Bunların ne işe yarayacağını ve adadaki okulu kendileri bulmaları gerekir.

Çocukların Fransa, İngiltere, Portekiz ve Norveç gibi farklı ülkelerden gelmeleri de elbette bir tesadüf değil. Her bir çocuğun kendine özgü bir karakteri ve yeteneği var. Burada önemli olansa farklı özelliklerin takım çalışmasında bir eksiği tamamlaması.

Oğulcan Açıkel'in çevirdiği Denizanası Adası'nı takiben dizinin ikinci kitabı Herkes Gemiye de Kasım 2012'de Mavibulut Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder