11 Şubat 2013 Pazartesi

Origami Yoda


George Lucas’ın Yıldız Savaşları filmleri sadece sinema tarihini değil edebiyatı da etkiledi. Geçen yıllarda Yıldız Savaşları filmlerinin ardılı Darth Vader ve Oğlu gibi çocuk kitapları da yayımlandı. Origami Yoda'nın Gizli Dosyası da  Yıldız Savaşları'na göndermeler yapan bir çocuk kitabı.

Dwight, kendi Origami Yoda'sını yapıp parmağında taşıyan, biraz uçuk kaçık diyebileceğimiz bir çocuk. Hal ve tavırlarından arkadaşları memnun değil. Ne var ki parmağında taşıdığı origami Yoda’dan sonra arkadaş çevresinde işler biraz değişmeye başlıyor. Arkadaşlarının zora düştüğü durumlarda Dwight hep ortamda oluyor ve "Yoda sana akıl verebilir" önerisiyle arkadaşlarına bir çözüm sunuyor.
  
Origami Yoda son derece bilge olup ve akılcı öneriler sunarken Dwight'ın beceriksizliği herkesin kafasını karıştırıyor. Tommy, Origami Yoda'nın gerçek olup olmadığını anlamak için arkadaşlarının başından geçenleri bir dosyada toplamaya karar veriyor. Origami Yoda'nın yardım ettiği herkesin hikâyesini yazıyor. Arkadaşı Harvey ise yaşananlara inanmadığı için akılcı açıklamalar yapmaya gayret ediyor. Dwight bir kızgınlık anında Origami Yoda'sını buruşturup atınca Harvey bu fırsatı hemen değerlendiriyor.

Yıldız Savaşları filmindeki repliklere göndermeler de yapan kitabı Tom Angleberger yazıp resimlemiş.

Burcu Bingül’ün Türkçeleştirdiği kitap Altın Kitaplar etiketi ile yayımlandı.


Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder