13 Mart 2013 Çarşamba

Genç Yazarın Seyir Defteri

Çocuklarla yazarlar bir araya geldiklerinde çocukların sorduğu soruların başında nasıl yazar olabilecekleri geliyor. Bunun belli bir reçetesi yok elbet. Genç Yazarın Seyir Defteri yazar olmanın reçetesini değil ama yöntemlerini içinde barındıran bir kitap. Genç Yazarın Seyir Defteri, metinlerinden tasarımına, sayfa düzenine kadar bir ekip çalışmasının ürünü.

Katie Lovell’ın resimlerinin yer aldığı kitap hikâye yazma bölümü ve hikâye yazma gereçleri adında iki ana başlıktan oluşuyor. Girişte yer alan bu kitap nasıl kullanılır bölümünde kitabın sayfa tasarımı ile ilgili bilgilendirmeler yer alıyor.

Kitabın eğlenceli bir dili var; kalem, silgi, sözlük gibi ihtiyaç duyulan gereçler sıralanırken bu listeye beyin ve biraz fikir de bunlara dâhil ediliyor.

Masal, çizgi roman, zamanda yolculuk, korsanlık, süper güçler, polisiye, fabl, sanat, spor konularında metinlerin nasıl kaleme alınması gerektiğine dair geniş bilgilere yer veriliyor. Başlangıç, gelişme, sorun, çözüm ve son olmak üzere metni oluşturan tüm bölümler aktarılıyor. metnin oluşturulması için örnek ve öneriler sunuluyor.

Bülent O. Doğan'ın çevirdiği Genç Yazarın Seyir Defteri, İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. Kitap yazmaya meraklı 9 yaş üstü tüm çocuklara hitap ediyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder