4 Mart 2013 Pazartesi

Lulu ve Brontozor

Camın arkasından sokağı seyreden cici bici kızların yanında huysuzluk edip dediğini yaptırmak için ayaklarını yere vuran kızlar da var. Judith Viorst'un kahramanı Lulu da bunlardan biri.

Lulu, huysuz mu huysuz bir çocuk. Her şeyi istiyor, ailesi de tüm isteklerini yerine getiriyor. Çünkü Lulu ailenin biricik çocuğu. Her dediğini yaptırıyor çünkü ailesi ona sınır koymaya kalktığında kendini yerden yere atıp onlar pes edene kadar bu tarz davranışlarını sürdürüyor. Doğum günü yaklaşan Lulu olmadık bir hediye istiyor; bir brontozor!

İnsanlarla dinozorların yeryüzünde aynı zaman diliminde yaşamadığını biliyorum. Dinozorların artık yaşamadığını da biliyorum.

Evcil brontozor isteği bu kez ailesi tarafından pek hoş karşılanmıyor. Ailesini ikna edemeyeceğini anlayan Lulu, küçük bir bavul hazırlayıp bir brontozor bulmak için evden ayrılıyor. Ailesi de buna izin veriyor. Lulu, brontozor ararken orman sakinlerinin huzurunu kaçırıp onları da canlarından bezdiriyor. Sonunda istediğini buluyor ama işler hiç de onun istediği gibi ilerlemiyor. Ava giden Lulu avlanıyor.

Lulu ve Brontozor, Hayykitap tarafından yayımlandı. Lane Smith'in resimleri de en az metin kadar ilgi çekici. Şiirsel Taş'ın çevirdiği kitap 7 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder