25 Mart 2013 Pazartesi

Tavşan Peter Masalı

Beatrix Potter'ın ilk kez 1901'de siyah beyaz olarak yayımlanan Tavşan Peter'in masalları o günden beri hem zevkle okunuyor hem de esin kaynağı olmaya devam ediyor. 

Oscar ödüllü İngiliz oyuncu Emma Thompson, Beatrix Potter’ın orijinal hikâyelerinden esinlenerek yeni bir Tavşan Peter masalı kaleme aldı. Çocukluğunda babasından dinlediği Beatrix Potter masallarını hâlâ hatırladığını söyleyen oyuncu ısrarla Kötü Tavşanın Masalı’nı dinlemek istediklerini de çocuklar için hazırlanan kısa biyografisinde belirtiyor.

 Emma Thompson’ın yazdığı Tavşan Peter Masalı’na gelince… Tavşan Peter’ın canı çok sıkılıyor. Bu sıkıntıyla Bay Yeşilbahçe’nin bahçesindeki sepetin içine girip ne varsa yiyor. Sonrasında da uyuyakalıyor. Uyandığında ise bir arabanın arkasında epeyce yol almış olduğunu fark ediyor.Arabadan atlayıp hızlıca kaçmaya çalışıyor ta ki Finlay McBurney adlı dev bir tavşanla karşılaşana kadar… 

Kitabı Beatrix Potter’ın ruhuna sadık çizgileri ile Eleanor Taylor resimlemiş. İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanan kitabı Cumhur Öztürk çevirmiş. Kitap okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor. 

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder