12 Nisan 2013 Cuma

Araminta Tekinsiz


Angie Sage yazdığı ve Jimmy Pickering'in resimlediği Araminta Tekinsiz dizisinin üç kitabı Türkçeye çevrildi. Dizinin ilk kitabı Güzel Evim'de önce kitapta yer alan kahramanlarla tanışıyoruz.

Araminta Tekinsiz, Drac Amca ve Tabby Teyzesi ile birlikte gotik tarzı bir evde yaşıyor. Araminta bebekleri ile evcilik oynayan bir kız değil. Evde hayaletler olmasa da Araminta bir gün karşılaşırım umudu ile hayalet taklidi yapmayı ve vampir arayışlarını evde sürdürüyor. 

Araminta böyle bir evde yaşamaktan çok mutluyken Tabby Teyze artık bir apartman dairesine taşınmalarının vaktinin geldiğini söylüyor. Araminta, bu fikre şiddetle karşı çıkıyor ve evin satılmaması için elinden gelen her şeyi yapmak üzere seferber oluyor.

Tabby Teyzesi de geri adım atmadığı için ikisinin çekişmesi hiç bitmiyor. Teyzesinin isteği üzerine etrafa çekidüzen verirken bir anahtar bulur ve anahtarın etiketindeki "Bu Balkonya'nın anahtarıdır, her kapıya uyar" yazısı dikkatini çeker. Araminta bu anahtarın hangi kapıları açtığını görmek için evin içinde bir araştırma yapar. Balkonu arayış yolculuğunda evle ilgili yeni şeyler keşfeder.

İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan dizinin ilk kitabını Türkçeye Betül Kadıoğlu çevirmiş. Araminta Tekinsiz dizisi 8 yaş üstü tüm çocuklara hitap ediyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder