30 Nisan 2013 Salı

Bir Öykü Yazalım mı?

Öyküleriyle, romanlarıyla, şimdiye kadar yayımlanan yirminin üstünde kitabıyla edebiyatımızın tartışmasız en önemli yazarlarından Cemil Kavukçu’nun çocuklar için yazdığı kitaplar arasında Selo’nun Kuşları, Havhav Kardeşliği Bopato 1, Özgürlüğe Kaçış  Bopato 2, Kafeste Bir Topik  Bopato 3, Bir Öykü Yazalım mı? ve Yeşilcik bulunuyor.

Daha önce Yeşilcik adlı romanından bahsetmiştik. Bugün, yazarın, yine aynı kahramanın, sevdiği yazarın okuluna yapacağı ziyareti heyecanla bekleyen Fatoş’un başından geçenleri anlattığı Bir Öykü Yazalım mı? adlı romanından bahsedeceğiz.

Fatoş, kitap okumayı sevmesinin yanı sıra yazar olmayı da istemektedir. Ancak kafasında pek çok soru vardır. Okuduğu öyküler onu “başka bir dünyaya sürüklemekte, ama öte yandan heyecanını daha da artırmaktadır.”

“Öykülerin gizemini çözebilmek mümkün müydü? Bu işin bir sırrı var mıydı? Günün birinde kendisi de başkalarını etkileyebilecek kadar iyi öyküler yazabilecek miydi?” Fatoş, bu sorularla boğuşur. Ama kararlıdır. Çok sevdiği Yazar’ın okula geliyor olması onun için bir fırsattır. Sonraki gün Yazar’la karşılaşacak, ondan iyi bir öykü yazmak için gerekli olanları öğrenecek ve öğrendiklerini izleyerek bir öykü yazacaktır.

Cemil Kavukçu, ilgi çekici ve farklı konusu, usta kurgusu, okurun hayal gücünü hiç zorlanmadan harekete geçiren sıcak ve yalın diliyle, edebiyat tadını da alabilecekleri bir roman sunmanın yanı sıra yazar olmak isteyenlere nasıl bir yol izleyeceklerine dair romanın içerisinde pek çok ipucu veriyor.

2013 yılında Erdal Öz Edebiyat Ödülü’ne değer görülen Cemil Kavukçu’nun “Bir Öykü Yazalım mı?” adlı çocuk romanı Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı. Kitaptaki resimler ise Mustafa Delioğlu'na ait.

Tülin Sadıkoğlu

1 yorum: