3 Mayıs 2013 Cuma

Futbol Rüyası


Dünyanın neresinde olursa olsun mahallede top koşturan erkek çocuklarının okul ya da mahalle takımında yer almayı hayal ettiğini söylemek sanırım pek yanlış olmaz. Avusturyalı yazar Heinz Janisch'in yazdığı, Evelyn Daviddi’nin resimlediği Futbol Rüyası'nın kahramanı Enzo’nun macerası ise mahalle takımına girdikten sonra başlıyor.

Enzo, her maç öncesi futbolla ilgili rüyalar görüyor. Rüyasında topu ayağına aldığı andan itibaren bir maçta yaşanabilecek tüm engeller ile karşılaşıyor. Rakip takım oyuncularını gözünde büyütüp kaleciyi bir ahtapota; savunma oyuncularını da kayaya benzetiyor. Futbol, dışarıdan göründüğü gibi kolay değildir; ama sadece engellerden de ibaret değildir. Enzo, engelleri aştıktan sonra futbolun keyfine varıyor.

Heinz Janisch, oldukça üretken bir yazar. Birçok resimli kitabının yanı sıra çocuklar için şiir ve öykü kitapları da mevcut. Yazar, 2006 yılında Bologna Ragazzio Award, 2008 yılında ise Avusturya Resimli Kitap Ödülü’nün sahibi olmuş. 

İletişim Yayınları tarafından yayımlanan Futbol Rüyası, futbolu ve resimli kitap okumayı seven herkesin bir çırpıda okuyabileceği bir kitap. Okul öncesi kitapların olmazsa olmazı resimleri seven her yaşta okura hitap ediyor. Bu kitapları okul öncesi yaştaki çocuklarla sınırlayarak diğerlerine haksızlık etmemek gerek.

Ebru Akkaş



2 yorum:

  1. Üye olmak istedim olamadım e-mail ile yazılarınızı alabilmek için Tşk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize teşekkür ederiz.
      Site üzerinden takip edilmesi ile ilgili eklemeyi en kısa zamanda yapacağız. Facebook ve twitter sayfamızdan da takip edebilirsiniz yazılarımızı.

      Sil