23 Ağustos 2013 Cuma

Kötü Adam Bay Çiklet

Andy Stanton yazdığı, David Tazzyman’ın resimlediği Kötü Adam Bay Çiklet, seçici kurulu sadece çocuklardan oluşan 2007 RedHouse Çocuk Kitapları Ödülü ve 2008 Roald Dahl En Komik Kitap Ödülü’nü almıştı.

Limonlu Bayırdan hikâyeler anlatan dizinin bu ilk kitabında kahramanlar ile tanışıyoruz. Dizi, adını kötü karakter Bay Çiklet’ten alıyor. Bay Çiklet, elinde bastonu ile tahta iskemlesinde oturan ve kendisi ile uğraşan çocuklara bastonunu sallayan ya da taş atan bizim huysuz ihtiyarları andırsa da aslında onlardan tehlikeli ve kötü. Tüm bu kötülükleri birlikte yaptığı bir suç ortağı var: kasap Üçüncü Bay William. Zaten bu kasabın Bay Çiklet’ten başka bir müşterisi de yok.

İyiler cephesinde ise samanlıkta iğne bulmuş tek insan Friday O’Bilir ve arkadaşıysanız Polly değilseniz İspanyollara taş çıkaracak uzunluktaki adı ‘Peril Beril Meril Hopps Hoppa Londra Stereo İo İo Leb Leblebi Armonika La Hoykala Hopşin Topşin Kapşin Lolipop Hulahop Mutlu Yıllar Tobi’ olarak çağırmanız gereken bir kız çocuğu var.

Huysuz bir adamı, korkunç bir kasabı, sevimli bir çocuğu ve başı derde girenlerin kurtarıcısını karşı karşıya getirense kasabanın sevgili sokak köpeği Köpek Jake.

Çocukların severek takip edeceği dizi kitaplardan biri olmaya aday Kötü Adam Bay Çiklet dizisinin ilk kitabı “Sen Kötü Bir Adamsın Bay Çiklet”i Elif Yalçın Türkçeleştirdi. 7–11 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden dizinin Tudem tarafından yayımlandı. 

Ebru Akkaş

1 yorum:

  1. Serinin tüm kitapları inanılmaz eğlenceli&keyifli.Kitapta gerçekten Roald Dahl esintileri var :)Bay Çiklet'i nasıl olduysa unutmuştum, hatırlatma için teşekkürler :)

    YanıtlaSil