28 Ağustos 2013 Çarşamba

Yetenek Yarışması

Ayı, aslan, timsah ve yılandan oluşan bir müzik grubu, gördükleri bir ilana kayıtsız kalamaz. Yetenek Yarışması afişi, onlar kadar minik kırmızı bir kuşun da dikkatini çeker. Minik kırmızı kuş da diğerleri gibi yarışmada şansını denemek ister. Bu dileğini yüksek sesle dile getirdiğinde grup üyeleri onunla alay etmeye başlar.

Piyanoda timsahın, trompette aslanın, davulda ayının olduğu yılanın marakas çaldığı grup kolları sıvayıp hemen provalara başlar. Her şey yolunda gider gibi görünürken bir şarkıcıya ihtiyaçları olduğunu fark ederler.

Bunun için astıkları ilanı gören minik kırmızı kuş koşarak seçmelere gider ama parmak kadar olduğu için olumlu bir yanıt alamaz. O da çareyi kılık değiştirerek karşılarına çıkmakta bulur. Şarkıyı söyler söylemesine ama bu sırada foyası çıkar ortaya. Bu durumda utanacak kişi, minik kırmızı kuş değildir elbet.

Kendini kabul ettirmek, insanları yüzeysel değerlendirmenin anlamsızlığı üzerine güzel bir kitap olan Yetenek Avcısı, Jo Hodgkinson tarafından yazılıp resimlenmiş. Kır Çiçeği Yayınları tarafından yayımlanan kitabı Yıldırım Türker Türkçeleştirmiş. 

Kitap okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder