30 Ekim 2013 Çarşamba

Biri Uzaylı mı Dedi?

“Dünya denen gezegeni herkes biliyor mu?” Peki, Hexonya gezegenini?

Hexonya, 6 milyar yıl önce tıpkı Dünya gibi toz ve gaz bulutuyken bir gaz patlamasıyla oluşmuş. Bu gezegendekiler Dünyalılara göre daha uzun yaşıyorlar: ortalama 500 yıl. Beden yapıları farklı; örneğin iki kalbe sahipler. Görünüşleri de farklı… O yüzden Dünya’ya gelip giderken yakalanmamak için kılık değiştirmek zorundalar.
Ya çocuklar? Görünüşleri farklı olsa da onlar da tıpkı Dünyalı çocuklar gibi…

Peki, neden Hexonya’dan bu kadar bahsediyoruz? Gezegenin 353 yaşındaki başkanı Postipidik’in bir derdi var. Yıllardır Dünyalılar, uzaylıları, gezegenlerini istila etmeye gelen kötü karakterler olarak göstermişler, bununla ilgili binlerce kitap yazmışlar, filmler çekmişlerdir. Dünyalılar hep kahraman onlar da düşman olmuştur. İşte, Başkan Postipidik’in düzeltmek istediği tarihi yanlışlık budur. Böylece kendisinden sonra gelenler onu uzay tarihine çalınan bu lekeyi temizlemekle anacaklardır. Yalnızca Hexonya’da değil, uzaydaki tüm yaşam birimlerinde kahraman olacaktır; hatta komşu gezegenler ekran koruyucu olarak bilgisayarlarında onun resmini kullanacaklardır.

Başkan Postipidik, bu yanlışlığı düzeltmek üzere bir plan yapmıştır: Dünya’ya gidecektir! Orada yakalanıp tutsak edilirse (Dünyalılar, uzaylıların bedenlerini incelerken onlara onarılmaz zararlar vermektedir) yardım çağırmak üzere yanına “göze çarpmayacak, fark edilmeyecek, önemsenmeyecek birini yani öğrencilerden birini” almak istemektedir. Bu nedenle okulu ziyarete gelmiştir. Başkan’ın niyetini öğrenen öğrencilerin iki kalbi de korkuyla çarpmaya başlar. Kimse ne diyeceğini ne yapacağını bilemez. Sonunda Başkan, babası dünyaya pek çok kez gitmiş bir araştırmacı olan 11 yaşındaki Hex’i ve yine aynı yaştaki Nen’i seçer.

Dünya’da üç gün kalacaklardır ve yalnızca üç kez kılık değiştirme hakları vardır (dördüncüde kendi bedenlerine dönmektedirler). Dünyadaki üç gün onların gezegenindeki on yıla denk geldiği ve Başkan da gelecek seçimleri kaçırmak istemediği için üç günün sonunda Hexonya’ya dönmeleri gerekmektedir. Ancak başkanın çocuklara söylemediği ya da yarım ağızla açıkladığı bazı şeyler vardır.

Böylece Hex ile Nen’in Başkan Postipidik’le birlikte yaşayacakları Dünya serüveni başlamış olur.  

Kitap, “bu maceranın sonu” ibaresiyle bitiyor. Bu da bize elbette kitabın devamının geleceğini düşündürtüyor. Bu sorunun yanıtını yazara sormak istemişler. Ancak söylentilere göre yazar Hexonya’ya tatile gitmiş…

Aytül Akal’ın yazdığı, Gökçe Yavaş’ın resimlediği Fantastik Galaksi Serisi’nin ilki olan “Biri Uzaylı mı Dedi?” Mandolin Yayınları’ndan çıktı.

Tülin Sadıkoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder