23 Ekim 2013 Çarşamba

Midilli Tutkunu Prenses

Ellie, resmi adı ile Prenses Aurelia, kendi de bir midilli tutkunu olan İngiliz yazar Diana Kimpton’un dizisi Midilli Tutkunu Prenses’in kahramanı. Söz konusu kahraman sıradan bir prenses değil, bir midilli tutkunu. Prenses Ellie, taç takmak, zarif kıyafetler içinde dolaşmak veya balo salonlarında boy göstermek yerine midillileri ile vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Güneşdansı, Gökkuşağı, Ayışığı, Gölge, Yıldızışığı... Bunlar Prenses Ellie’nin birbirinden çok sevdiği midillilerinin isimleri. Elinde olsa midillileri ile uyuyacak bu prensese sorumluluklarını her daim mürebbiyesi Bayan Stringle hatırlatıyor. Otoriter mürebbiye ayrıca prensese el sallama, milyonlarca farklı kaşık çatalı kullanma, başında taşıdığı kitaplarla yürümek gibi farklı meziyetleri kazandırmak konusunda kararlı. Ne de olsa bir prensesin bunları öğrenmesi gerekli.

Prensesimiz ise kararlılığını midillilerinden vazgeçmemek konusunda gösteriyor. Bu konuda ona seyisi Meg elinden geldiğince destek oluyor. Aşçının torunu Kate ise prensesin saraydaki tek dostu ve oyun arkadaşı.  

İş Kültür Yayınları'nca Sevin Okyay’ın çevirisi ile yayımlanan dizide yer alan kitaplarsa şöyle:

Prenses Ellie İmdada Yetişiyor
Prenses Ellie’nin Sırrı
Prenses Ellie için Bulmaca
Prenses Ellie’nin Ayışığı Gizemi
Prenses Ellie’nin Yıldızışığı Macerası
Prenses Ellie ve Saray Entrikası
Prensess Ellie'ye Sürpriz
Prenses Ellie'nin Tatil Macerası


Midilli Tutkunu Prenses, 7 yaş üstü tüm çocuklara hitap ediyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder