25 Kasım 2013 Pazartesi

Canavar Peşinde - Ateş Ejderhası Ferno

Adam Blade’in insanlarla doğaüstü olan yaratıklar arasındaki mücadeleyi anlattığı Canavar Peşinde dizisi altı kitaptan oluşuyor. Dizinin ilk kitabı Ateş Ejderhası Ferno’da kahramanımızla tanışıyoruz.

Tom, Avanta Krallığı’nda yaşayan sıradan bir köylü çocuğudur. Krallık şehirleri insanların varlığından haberdar olmadıkları, görünmeyen canavarlar tarafından korunmaktadır. Kara büyü ile kötü büyücünün emrine giren bu canavarlar, aslında koruyucusu oldukları şehirlere korku saçmaya başlar. İnsanlar da daha önce sadece söylenceden ibaret olduğunu düşündüğü bu canavarların varlığını sorgular. Krallığın iyi büyücüsü Aduro, kehanetin gerçekleşmeye başladığını ve bu kehanette sözü edilen kahramanın da ortaya çıkacağını söyler. Tom, beklenilen kahramandır. 

Bu laneti ortadan kaldırmak için tek başına yola çıkar. Elindeki harita ile ilerlerken yolda kendine rehberlik edecek biriyle karşılaşır. 

Özellikle erkek çocukların ellerinden düşüremedikleri dizi kitapları yayımlayan Beyaz Balina Yayınları’nın Canavar Peşinde dizisinin diğer kitapları: Deniz Yılanı Sepron, Dağ Trolü Arkta, At Adam Tagus, Kar Canavarı Nanuk ve Alev Kuşu Epos.

Canavar Peşinde Dizisi, 9 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder