11 Kasım 2013 Pazartesi

Devekuşu Dudu

Dudu, Afrika'da yaşayan yavru bir devekuşu. Kuyruğu ile gurur duyan, gösteriş yapmaktan sıkılmayan uzun lafın kısası kendini beğenmiş biri.

Dudu, gösteriş yapma işini o kadar abartır ki annesinin tüm ikazlarına rağmen kafasını kumun içine gömüp uyumakta ısrar eder. Derken bir gün işler hiç de düşündüğü gibi gitmez. Kafasını kuma gömüp uyur ama sabah olduğunda kafasını çıkaramaz çünkü sıkışmıştır. Sesini de duyuramaz kimselere. Annesi kuluçkaya yatmıştır, babası derin uykudadır... Görenlerse gülmekten alamazlar kendilerini. Devekuşu Dudu düştüğü durumdan çok utanır, yüzü kıpkırmızı olur ama kimse göremez onu. Görse de bundan şikâyet edecek hali yoktur. 

Annesi tesadüfen fark eder onu. Çıkarmak için kuyruğundaki tüylerden çekmeye başlar. Tek başına gücü yetmez buna. Savanadaki diğer canlılar da yardımına koşar. Elbirliği ile kurtarırlar Dudu'yu ama çok beğendiği kuyruğunun gurur duyacak bir yanı kalmaz. 

Gösteriş yapmak mı? Artık aklına bile gelmez böyle şeyler. Dersini almıştır...

Devekuşu Dudu, Racherl Chaundler ve Bernardo Carvalho ortak çalışması. Redhouse Kidz tarafından yayımlanan kitabı ise Esin Güngör Türkçeleştirmiş.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder