30 Aralık 2013 Pazartesi

Çınar Ağacının Sevinci

Çınar ağacı sonbaharın gelmesiyle karamsarlaşır çünkü yaprakları sararıp birer birer yere düşer. İki kedi arkadaşı onu teselli etmek isterler, ama ne yapacaklarını bilemezler. Çınar’ın mutsuzluğu gün geçtikçe artmaktadır. Gece, odasının penceresinden ağlayan ağacı seyreden Elif’in aklına harika bir fikir gelir. Renkli kâğıtları yaprak halinde keser. Bu kâğıttan yapraklar ilkbahar gelene kadar ağaca eşlik edecektir. Elif, kestiği kırmızı kâğıt yaprakları Çınar ağacına asar. Çınar çok sevinir! 

Küçük yıldız ve bir arkadaşı da çınar ağacı için bir şey yapmak ister. Ağacın dallarına yeşil kurdeleler bağlarlar. Başlangıçta onları telaşla izleyen Ay da Elif’in yaptıklarını beğenmiştir. Ay, kuşlardan Çınar’ın dallarına küçük mumlar götürmelerini ister. Kırmızı yapraklar, yeşil kurdelelerle ve küçük mumlarla Çınar çok güzeldir. “Neredeyse bir yılbaşı ağacı kadar fiyakalıdır” ve artık çok mutludur.

Ay, Elif’e teşekkür etmek için ona bir salıncak hediye eder. Salıncak hemen kurulur ve Elif sallanmaya başlar. Sonra yükselir yükselir ve Ay’ın üzerine konar. Yumuşacık olan Ay’ın üzerinde Elif hemen uykuya dalar. Sabah olduğunda Elif rüya görüp görmediğini merak eder. Kahvaltı ederken camdan dışarıya bakar ve ağaç dostunu görür. Ağaç yaprakları olmamasına karşın çok mutlu görünmektedir. Ne dersiniz, belki de Elif rüya görmemiştir!

İtalya’nın ev sevilen, en çok okunan çocuk kitabı yazarlarından ve kişisel olarak benim de hayranı olduğum Nicoletta Costa’nın yazıp resimlediği Çınar Ağacının Sevinci, Formül Yayınları’ndan çıkıyor. Arka kapakta kitap yedi yaş ve üzeri çocuklar için önerilmiş, ancak 3-5 yaş grubu çocuklar da rahatlıkla bu harika kitabı okuyabilirler.


Tülin Sadıkoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder