9 Aralık 2013 Pazartesi

Mürekkep İçiciler

Vampir hikâyeleri antik çağlardan beri varlığını sürdürüyor ve ilgi çekmeye devam ediyor. Mürekkep İçiciler kitabında ise yazar Eric Sanvoisin, vampirliğe farklı yaklaşıyor.

Hikâye, babasının kitapevi olan bir çocuğun ağzından anlatılıyor. Babasının sürekli kitap okuma hastalığına tutulduğunu düşünen bu çocuk ayrıca evlerinin kitapların istilasında olduğundan da emin.

Yaz tatilinde babasının dükkânına gitmeye başlıyor. Ancak babası kitapları yerleştirmesine hatta dokunmasına müsaade etmiyor. Hal böyle olunca o da çareyi dükkâna girip çıkanları izlemekte buluyor. Bir süre sonra kitapçının müdavimlerini ve onların alışkanlıklarını öğrenmeye başlıyor.

Derken daha önce hiç görmediği, şaşkın görünüşlü bir adam dükkândan adımını atıyor. Bu tuhaf adam eline aldığı kitabı aralayıp cebinden çıkardığı pipet ile kitabı içine çekmeye başlayınca anlatıcımız neye uğradığını şaşırıp bir çığlık atıyor. Panikle kitabı elinden atan adam hemen kaçmaya başlıyor.

Kahramanımız kitaba baktığında içindeki mürekkebin gittiğini fark ediyor. Dükkândan fırlayıp mürekkep içiciyi takip etmeye başladığında kendini mezarlıkta buluyor. Tüyleri diken diken olsa da araştırmaya devam ediyor ve adamı her an içilmeye hazır kitaplarla dolu bir mezar odasında dolmakalem şeklinde bir tabutun içinde yatarken buluyor. Dişleri mürekkep uçlu, dili mürekkep kurutma kâğıdı olan bu vampir ona şaşıracağı şeyler söylüyor.

1001 Çiçek Kitap'ın yayımladığı Mürekkep İçiciler, dizinin ilk kitabı. Martin Matje'nin resimlediği dizi okuması kolay ve eğlenceli bir kitap.

Ebru Akkaş

2 yorum:

  1. Dolmakalem şeklindeki tabut güzel bir ayrıntı. Teşekkürler Ebru Hanım.

    Bu diziyle ilgili dolaylı da olsa bir bağlantı: http://murekkepfaresi.blogspot.com/2013/09/cocukken-herseyi-fazlaca-buyuturdum.html

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil