13 Aralık 2013 Cuma

Uçuk Kaçık Mıstık

Uçuk Kaçık Mıstık, nehir kıyısında küçük bir kulübede yaşıyor. Yıldızların altında uyumayı, ağaçlara sarılmayı sevdiği yani genel kabul görmüş sınırların dışına çıktığı için bu isimle çağrılıyor. 

Kış mevsimin açılış kapanışını flütü ile yapan Uçuk Kaçık Mıstık ayrıca donmuş nehirde buzdan kaleler yapmayı da seviyor. Köy halkı onu garip bulduğu için Mıstık'tan uzak durmayı tercih ediyor. Hatta flüt çalarken çocukları peşine takılıp gitmesin diye anneler çocuklarını nasıl oyalayacaklarını şaşırıyor.

Hal böyleyken Mıstık'ın Gülcihan'dan başka bir arkadaşı yok. Gülcihan, ufak tefek ve sessiz birisi. Mıstık'ın cebinde saklamayı çok seviyor Gülcihan.

Nehrin donduğunu ve bu haberin Mıstık'ı çok sevindiğini düşünen Gülcihan heyecan içinde onun yanına koşar. Mıstık uykusundan henüz uyanmadığı için Gülcihan'ı tersler. Hüsrana uğrayan Gülcihan  ise onu bırakıp gider. Mıstık kendine geldiğinde hatasını anlar ama tüm aramalarına rağmen Gülcihan'ı bir türlü bulamaz. Biricik arkadaşı kayıplara karışmıştır.

Redhouse Kidz tarafından yayımlanan kitap, Marisa Nunez ve Mariona Cabassa'nın ortak çalışması. Esin Güngör'ün Türkçeleştirdiği kitap 6 yaş üstü çocuklar için uygun.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder