31 Ocak 2014 Cuma

Aysun Berktay Özmen'in Mavi Seri'si

Aysun Berktay Özmen'in yazıp resimlediği Mavi Seri, üç kitaptan oluşuyor: Mavi Mogi, Tıkır'ın Mavi Kış Masalı ve Mavi Tutkunu Karga.

Mavi Mogi, boz ayılar içinde doğan mavi renkli bir ayıdır. Rengi farklı olduğu için annesi dışında herkes Mogi'den uzak durur. Mogi balık yakalamakta doğuştan yeteneklidir. Hatta biraz fazla yetenekli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu yetenekleri bile onu yalnızlıktan, arkadaşsızlıktan kurtarmaz. Mavi Mogi, farklılıklar ve önyargılar üzerine yazılmış mavi bir kitap.

Tıkır'ın Mavi Kış Masalı, yavru sincap Tıkır'ın bir kış günü yaşadıklarını anlatıyor. Annesi Mıkır ile yiyecek bulmaya çıkan Tıkır, annesini beklerken biraz merak biraz da aksilikler sonucu kendini evin bacasından aşağıda yuvarlanmış bulur. Burada kapalı kalır ve kurtulması için yardıma ihtiyacı vardır. Serinin bu kitabında yardımlaşma, dayanışma ön plana çıkıyor.

Mavi Tutkunu Karga, mavi olan her şeyi tutkuyla seven Maviş'in hikayesi. Maviş, mavi renge o kadar tutkunmuş ki nerede mavi bir eşya görse kimin olduğunu düşünmeden alıp yuvasına götürmekte bir sakınca görmüyormuş. Ne kadar çok mavi eşyası olursa olsun bir yenisine yer varmış onun için. Sonunda yaptığının doğru olmadığını anlayıp bir çözüm düşünüyor Maviş.

Aysun Berktay Özmen'in  insanlığa dair farklı konulara değindiği Mavi Seri'si Redhouse Kidz tarafından yayımlandı. Kitap okul öncesi çağdaki çocuklar için uygun.

Ebru Akkaş 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder