5 Şubat 2014 Çarşamba

Merak Eden Susamuru

Merak Eden Susamuru, hayatı, hayatta kalmayı öğrenmeye çalışan Pat'ın hikâyesini anlatıyor. Yavru bir susamuru olan Pat’ın öğrenme süreci ise soru sormakla geçiyor. O kadar çok soru soruyor ki  “Ya doğru soruları sormuyorsun ya da cevabı dinlemiyorsun!” diye azarlanmaktan kurtulamıyor.

Hayatta kalmak için avlanması, barınması, yemek için avladıklarını fırsatçılara kaptırmaması, dostlarıyla paylaşması ve doğal düşmanları ile savaşması gibi onu olgunlaştıracak evrelerden geçiyor. Pat, tüm bunları kendinden birkaç yaş büyük arkadaşı Babi’den öğreniyor. Pat’ın merakı Babi’yi yorsa da sabırla onun merakını doyuracak yanıtlar vermeye çalışıyor.

Merak Eden Susamuru, yazar Jill Tomlinson’ın kaleme aldığı “Yavru Hayvanlar” dizisinin son kitabı. Yazarın daha önce bu diziden çıkan kitapları ise şöyle: Karanlıktan Korkan Baykuş, Evine Dönmek İsteyen Kedi, Hayatı Keşfetmek İsteyen Penguen, Karıncanın Ne Olduğunu Bilmeyen Karıncayiyen, Büyümek İsteyen Goril, Pes Etmeyen Tavuk.

Jill Tomlinson’ın yazmaya başlamasınınsa ilginç bir hikâyesi var.  Opera eğitimi alan Tomlinson, yaşadığı sağlık sorunları nedeni ile farklı bir alana yönelir ve gazetecilik eğitimi almaya başlar. Bu sırada gazetecilik değil de aslında çocuklar için bir şeyler yapmak istediğine karar verir ve yavru hayvan hikâyeleri yazmaya başlar.

Dizide yer alan hikâyelerin sıcaklığını yansıtan illüstrasyonlar ise Paul Howard'a ait. Hayykitap’ın yayımladığı diziyi Gökçe Ateş Aytuğ Türkçeleştirdi.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder