14 Şubat 2014 Cuma

Shakespeare’den Hikâyeler

Shakespeare, dört yüzyıldır sahnelenmeye, uyarlanmaya ve esin kaynağı olmaya devam ediyor. Anna Claybourne, çocuklar için William Shakespear’in manzum tiyatrolarını nesir olarak yeniden kurgulamış. Claybourne’un metinleri Elena Temporin’in resimleri ile bir araya gelince oldukça hacimli, resimli bir kitap ortaya çıkmış.

 “Shakespeare’den Hikâyeler”, Shakespear’in en bilinen tiyatro eserlerinin yanı sıra,  Shakespear’in hayatı ve eserlerini konu alan bir kitap. Kitapta On İkinci Gece, Macbeth, Romeo ve Juliet, Hırçın Kız, Fırtına, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Hamlet, Venedik Taciri, Beğendiğiniz Gibi, Kış Masalı’nın yeniden söylenişlerini okuyoruz. Özenle seçilmiş olan bu tadımlık metinler, tüm sıcaklıkları ile okuru Shakespeare’in dünyasına davet ediyor.

Nesire dönüştürülen oyunlar her şeyden önce William Shakespeare külliyatı hakkında kuşatıcı bilgiler veriyor, çok daha önemlisi merak uyandırıyor. Çocuk kitaplarının olmazsa olmazı resimlerse metinleri zenginleştirmeyi başarıyor. Metinlerle uyumlu olan resimler oyunların geçtiği dönemdeki kostümler, mekânlar ve Shakespeareyen zamanlarla ile ilgili de bir fikir veriyor.
  
Özgür Yayınları etiketi ile yayımlanan kitabı Türkçeye Kemal Küçükgedik çevirmiş. Shakespeare’den Hikâyeler, çocuklarına popüler kültürle birlikte biraz genel kültür kazandırmak isteyen, ve Shakespeare okumayı özleyenler için ilaç gibi bir kitap.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder