19 Şubat 2014 Çarşamba

Vulgar Viking Kurabiye Yağmacıları

Vulgar Viking: Huysuz, İnatçı, İğrenç, Baş Belası, Korkusuz ve Pasaklı, Gözü Kara Yağmacı, Hayalperest Maceracı yani tam bir Viking Savaşçısı!

Uyuntu Köyü’nün çocuklarından biri olan Vulgar hiç âdeti olmadığı halde o sabah erkenden kalktı. Viking Bayramı kutlamalarını kaçırmak istemiyordu. Yerleşik hayata geçmiş, sebze meyve yetiştiren ve tüketen kendi köyünde olmayı yadırgıyordu. Ona göre bir Viking olarak denize açılmaları gerekiyordu; köyde kalıp tarımla uğraşmak, ekmek pişirmek de neydi?

Kral Olaf’ın anlattığı abartılı hikâyelerle başlayan Viking Bayramı pek de çocukların hayal ettiği gibi gitmedi. Apar topar bitirilen bayram kutlamalarından sonra gemisiz bir Viking olmayacağı düşüncesi ile küçük de olsa bir tekne yapmaya girişimi günün geri kalanını kurtarabilirdi. Elbette Vulgar'ın arkadaşlarının yardımıyla…

Odin Reddeard’in yazdığı Vulgar Viking Kurabiye Yağmacıları’nı Sarah Horne resimlemiş. Kitabı Fatih Erdoğan dilimize çevirmiş. Mavibulut Yayıncılık'ın yayımladığı Vulgar Viking’in maceraları Korkunç Okul Gezisi, Büyük Yarış ve  Müthiş Ejderha Avcısı kitapları ile devam ediyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder