31 Mart 2014 Pazartesi

Ay Ne Zaman Gelecek?

Bir gece, karnı aç olduğundan olsa gerek küçük tavşan uykusundan uyanır. Gözlerini ovuşturur, pembe burnunu oynatarak havayı koklar ve yiyecek bulmak için yuvasından çıkar. Tam o sırada çıtırtılar duyar; etrafa bakınır ama her yer karanlıktır ve çok sessizdir. Oysa o bir çıtırtı duyduğuna emindir.

Az ilerideki çalılıkların arkasında bir ışık vardır. Sanki bir şey çalılıların arasında gezinmektedir… Merakla çalılıklara doğru koşar ve karşısına çıkanı görünce çok şaşırır: Çalılıkların arasında olan Ay’dır! 

Ay’ın da uykusu yoktur ve karnı açtır. Karanlık olduğu için yiyecek bir şeyler aramak üzere fazla uzağa gidemeyen küçük tavşana eşlik etmeyi önerir Ay. Küçük tavşanın çok hoşuna gider bu öneri ve el ele tutuşup ormanda dolaşmaya başlarlar. Ay’ın ışığı sayesinde olgun tatlı meyveleri, dağ çileklerini, yabani turpları ve taze otların yerlerini kolayca bulurlar ve afiyetle yerler. 

Arkadaş olan küçük tavşan ve Ay, geceler boyunca birlikte dolaşırlar. Ormanın dışında kasabalara, uzaktaki köylere giderler. Sonra bir gün bir tepeye tırmanırlar. Gökyüzüne bakan küçük tavşan kayan bir yıldızı görüp de heyecanlanınca Ay, onu, yıldızların yanına götürmeyi teklif eder. Buna çok sevinen küçük tavşanı Ay kucağına alır ve birlikte yavaş yavaş gökyüzüne yükselirler. Gökyüzünde, yıldızların arasında da küçük tavşan… Ne mi olur? Okuyun, göreceksiniz…

Sevgili ve değerli Feridun Oral’ın yazıp resimlediği Ay Ne Zaman Çıkacak? adlı resimli öykü kitabı Yapı Kredi Yayınları’ndan kısa bir süre önce çıktı. Feridun Oral, gecenin sessizliğinde, duyarlı, şefkatli, sevinçli, eğlenceli, çıkarsız bir dostluk hikâyesi anlatıyor. Neredeyse her şeyin bir amaç doğrultusunda yapıldığı ve bir karşılığın beklendiği günümüzde, yalnızca bir dostluğu yaşamanın, bir şeyler paylaşmanın güzelliğini gösteren bu kitap hem metniyle hem resimleriyle, Feridun Oral’ın diğer kitapları gibi, her çocuğun kitaplığında olması gereken kitaplardan biri.

Tülin Sadıkoğlu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder