7 Nisan 2014 Pazartesi

Makineler Nasıl Çalışır?

Makineler Nasıl Çalışır?'ın yazar ve çizeri Nick Arnold ile Allan Sanders kitabı şöyle tanımlıyor:  

Bu kitap makinelerin nasıl çalıştığını inceliyor. Her çift sayfa, basit bir makine ya da mekanizmayı, günlük hayattaki kullanımına dair örneklerle birlikte ele alıyor. İşleyebilen maketler makinelerin iş başındayken nasıl çalıştıklarını gösteriyor ve bir zaman çizelgesi de her makinenin çağlar boyu buluşlarda ne şekilde kullanıldığını anlatıyor.

Tarih boyunca kullanılmış basit ve karmaşık mekanizmalardan bahsedildiği kadar bu mekanizmaları işleten sistemler de bu kitapta yer buluyor. Makineleri harekete geçirmek için gereken güç ve hareketler de kitapta atlanmıyor, tanımlarıyla yer alıyor.

Kitap tüm bilgileri verirken kendi makinelerini yapmak isteyen çocukları da unutmamış: İhtiyaç duyalan tüm parçaları kitabın arkasındaki kutuda vermiş. Çocukların bu aşamada tek yapması gerekense kutunun içinde yer alan kılavuzda yer alan talimatları izlemek.



Makineler Nasıl Çalışır? hem akıl hem de el becerilerini geliştiren bir kitap. Zeynep Alpaslan'ın çevirdiği kitap Mavibulut tarafından yayımlandı.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder