27 Haziran 2014 Cuma

Damian Drooth Süperdedektif

Sıradan değil, süper bir dedektif. Ona soracak olursanız suçluların korkulu rüyası. Ayrıca dünyayı temizlemekle de görevli, suçlulardan tabii ki. Adı, Damian. Damian Drooth.

Barbara Mitchelhill’in yarattığı Damian Drooth Süperdedektif dizisinin kahramanı kendi halinde bir erkek çocuğu. Tüm arkadaşlarının tatile gittiği ve sıkıntıdan patlamak üzere olduğu sırada, otobüste yan koltuğunda unutulmuş bir kitaba gözünün takılması ile hayatı değişir. Bir Suçluyu Yakalamanın Yüz Yolu adındaki kitabı alıp okumakta bir sakınca görmez. Kitabı bir solukta okuyuverir. Can sıkıntısı nedir unutuverir birden.

Suçluları yakalama hevesi ile giriştiği birkaç iş hüsranla bitse de o yılmamayı tercih eder. Sokağa çıkmak yerine kendini eve kapatıp Sherlock Holmes, Mike Hammer, Müfettiş Morse filmleri seyrederek kariyerinde ilerleme kaydetmeye uğraşır. Gerçi bu kahramanların anneleri onlara “Gözümün önünden ayrılmayacaksın!” demiş midir dememiş midir sorusuna cevabı bir türlü bulamaz. Suçluları tespit etmek için kendince metodlar geliştirir; mesela gözleri birbirine yakın olan kişiler büyük ihtimalle suçludur. 

Annesinin işi onun kendisini göstermesini sağlayacak fırsatlara vesile olur. Annesinin  bir yemek şirketi olan Damian annesinin düzenlediği organizasyonlara bulaşık yıkamak için olsa da gidiyordur zaten. Rüştünü, böyle bir organizasyonda kaçırılan zengin bir kız çocuğunu bulmakla ispatlar. Gerçi onun başarısı, olayları şansa kader çözen  Komiser Clouse’ya benzer ama olsun... Önemli olan netice değil midir ki? 

Damian ikinci macerası için hazırdır. Ama tek bir teori onun mesleği için asla yeterli değildir. Kendini geliştirmek için bu kez dedektiflik öykülerini incelemeye koyulur. Zira çizgi roman konusunda hatrı sayılır bir arşive sahiptir. Bu seferki teori kara sakallıların gizli işler çevirdiğine dairdir. Damian, “Pop Yıldızın Düğünü” macerasında bu teoriyi geliştirmekle kalmaz ayrıca ispatlar da.

Damian, insanı güldüren ve şaşırtan bir çocuk. İnsan onun maceralarını okurken Süperkahraman olsa da başına kötü bir şey gelsin istemiyor. Damian Drooth Süperdedektif  dizisi İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder