2 Haziran 2014 Pazartesi

Gezegenimi Seviyorum


“Dünya tehlikede: Onu koruyup kollayacak birilerine ihtiyaç var.”
 
 
Çevre sorunu günümüzde dünya ülkelerinin karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri. Son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri, ozon tabakasının delinmesi, sıcaklıkların artması, buzulların erimesi, doğal bitki örtüsünün ve
mevsimlerin değişmesi, ormanların azalması gibi çevreyi ve doğal olarak insan hayatını tehdit eden tehlikeler hızla artmaya devam ediyor.
 
Tüm dünyanın sorunu haline gelen çevre konusu için küresel çözümler aranıyor bir süredir. Ancak sorunun sonuçlarıyla, en azından en kötü sonuçlarıyla henüz karşılaşmadığımız için sanırım, bu konuyu tartışmayı, ciddi önlemler almayı düşünmeyi sürekli erteliyoruz ne yazık ki.
 
Caretta Kitapları’nın yayımladığı “Gezegenimi Seviyorum” başlıklı dizi, okurlarının dikkatini bu çok önemli, yaşamsal soruna çekmekle kalmıyor, çözüme katkıda bulunmak için neler yapılabileceğini de anlatıyor.
 
Jean-François Noblet ve Catherine Levesque’in yazdığı, Laurent Audouin’nin resimlediği ve Göknur Gündoğan’ın Türkçeleştirdiği Gezegenimi Seviyorum'la evde, okulda neler yapabileceğimizi; yeme-içme, alışveriş yani tüketim alışkanlıklarımızla ilgili ne tür değişiklikler yapmamız gerektiğini, doğal yaşamı korumak için nasıl katkıda bulunabileceğimizi ve daha pek çok şeyi öğreniyoruz. Çok önemli, değerli bilgiler ediniyoruz. Bana kalırsa çevre duyarlılığı olan ve olmayan herkesin okuması gereken bir kitap.
 
Dizi 7 kitaptan oluşuyor: Gezegenimi Seviyorum, Su, Atıklar, Ormanlar, Bilinçli Tüketiyorum, Tehdit Altındaki Türler ve Sürdürülebilir Kalkınma.
 
Tülin Sadıkoğlu
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder