23 Haziran 2014 Pazartesi

Küçük Kanguru



Guido Van Genechten, Küçük Kanguru kitabında annesinin kesesinde büyüyen ve büyüdükten sonra bu kesede kalmaya devam etmek isteyen bir kangurunun öyküsünü anlatıyor. 

Anne kanguru, yavrusunun kendi ayakları üzerinde durmasının zamanının geldiğini düşünse de yavrusu onunla aynı fikirde değildir. Annesinin ona sunduğu korunaklı yaşamdan, ihtiyaçlarının hemen karşılanmasından kolay kolay vazgeçmeyecek gibidir.

Annesi onu ne zaman kesesinden dışarıya çıkaracak olsa yavru kanguru keseye dönmek için bir bahane bulur. Annesinin onu ikna etme çalışmaları bir türlü başarılı olmaz. 

Onun gösterdiği örnekler yavru kanguruya cazip gelse de annesinden ayrılacak cesareti bir türlü gösteremez ta ki günün birinde kendine benzeyen birini görene kadar…

Küçük Kanguru, ana kuzusu çocukları anlatan ve onları çözüm öneren bir kitap. Guido Van Genechten’in yazıp resimlediği Küçük Kanguru 2007 yılında Hollanda’da Yılın Resimli Kitabı seçilmiş.

Kitap, Gül Özlen’in çevirisi ile Kır Çiçeği Yayınları etiketi ile piyasaya çıktı. Küçük Kanguru, okul öncesi dönemdeki çocuklara öneriliyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder