5 Eylül 2014 Cuma

Avantia Günlükleri

Fantastik kitapların hor görüldüğü günler geride kaldı. Hoş halen çocukları gerçeklerden kopardığı, hayal dünyasında yaşattığı gerekçesi ile uzak durması gerektiğini düşünen büyükler var. Yetişkinlerle çocukların hayal dünyası farklı olduğu için küçümseyerek bakılan bazı kitaplar özellikle erkek çocuklar arasında bir efsane haline dönüşebiliyor.

Canavar Peşinde dizisinin yazarı Adam Blade de çocuklar arasında efsaneleşmiş bir yazar. Dört kitaptan oluşan yeni dizisi Avantia Günlükleri'nin ilk iki kitabı İlk Kahraman ve Kötülüğün Peşinde yakın zamanda yayımlandı.

Avantia Günlükleri aslında on sekiz kitaplık Canavar Peşinde dizisinden tamamen bağımsız kitaplardan oluşmuyor aslında. Canavarlar Peşinde'den önceki dönemde neler olduğunu anlatıyor bize.

Avantia Günlükleri'nin önsözünde birbirlerine yabancı insanların krallığı Avantia iyi canavarları olan kurt görünümlü Gulkien, pumaya benzeyen Nera, büyük yılan Falcon ve ateş kuşu Firepos'un buluşması ve eski düşmanları Dertsin'in tehdidi altında olan Avantia halkından bahsediliyor. Bu canavar görünümlü savaşçılar düşmana karşı harekete geçebilmek için seçilmiş binicilerini bulmak zorundalar ki ancak bundan sonra kötülükle savaşabilecek hale gelecekler.

Forton köyü, Anoret adındaki korkunç canavarı simgeleyen, tepesinde kancaya benzer iki boynuzu olan maskeli istilacının saldırısına uğrar. Tanner'ın babası bu saldırıda öldürülür ve annesi de kaçırılır. Ölüm maskesi olarak da anılan bu maske Firepos'un da yardımıyla ele geçirilir ve parçalanarak Avantia'nın dört bir yanına gönderilir. Falcı büyükannesinin yanında büyüyen Tanner, saldırının olduğu gün Firepos ile bir araya gelir ve birbirlerini seçerler. Yedi yaşında adı sadece tarih kitaplarında geçen bu dev kuşla tanışan Tanner, ondan eğitim alır.

Tanner on beş yaşına geldiğinde köyü yine saldırıya uğrar ve bu sefer büyükannesi son nefesini verirken Avantia'nın bir diğer yerleşimi Colwier'e gidip Haritacı'yı bulmasını söyler. Kahramanımız Tanner'in Firepos ile macera dolu yolculuğu da böyle başlar.

Tanner, Colwier köyünde aradığını bulamaz ama Gwen ve Geffen ile karşılaşır. Gwen, kurt görünümlü Gulkien'in seçilmiş binicisidir. Güçlerini birleştiren Tanner ve Gwen karanlık güçlerle mücadele etmeye başlar.

Dizinin ikinci kitabı Kötülüğün Peşinde'de bu mücadele devam eder. Gwen ve Tanner, ölüm maskesinin parçalarını bulmak üzere haritada işaretlenen yerlere gitmeye çalışırlar. Gwen ve Tanner arayışlarını sürdürürken Firepos ve Gulkien, onları istemleri dışında Colton adında bir köye götürür. Neden canavarlarının onları buraya getirmeye çalıştığını anlamak için keşfe çıkan çocuklar bu köyün de karanlık güçlerin saldırısına uğradığını fark eder. Harabeye dönen bu yerde diğer bir seçilmiş binici Castor ile karşılaşırlar ama bu hoş bir karşılaşma olmaz.

İngiliz yazar Adam Blade'in dizisi Avantia Günlükleri, Beyaz Balina Yayınları etiketi ile piyasaya çıkıyor.

Ebru Akkaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder