6 Kasım 2014 Perşembe

2013 Yılının Çocuk Kitapları Seçildi

Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) Yılın Çocuk Kitapları seçiminin 2013 yılı ödülleri sahiplerini buldu. Seçici kurullarını, ülkemizin değerli akademisyen, yazar, illüstratör, grafiker ve editörlerinin oluşturduğu seçime yayınevleri, ilk baskısını 2013 yılında yaptıkları kitaplarla katıldı.

ÇGYD’nin çocuk ve ilkgençlik kitapları yayımlayan iki yüzden fazla yayınevine yaptığı çağrı sonucunda, 31 yayınevi bu yıl için belirlenen dallara ve ölçütlere uygun 149 kitapla seçime katıldı. Bu yıl için belirlenen altı dalda 4 kitaba ödül verildi, 2 kitap jüri özel ödülüne değer bulundu:


Yılın Resimli Öykü Kitabı
dalında Arslan Sayman’ın yazdığı ve Deniz Üçbaşaran’ın resimlediği, Yapı Kredi Yayınları’nın yayımladığı PİRAYE’NİN BİR GÜNÜ adlı resimli öykü kitabı,

Yılın Çocuk Romanı Kitabı dalında Behiç Ak’ın yazdığı ve Günışığı Kitaplığı’nın yayımladığı YAŞASIN Ç HARFİ KARDEŞLİĞİ adlı romanı,

Yılın Gençlik Romanı dalında Ahmet Büke’nin yazdığı ve On8 Yayınları’nın yayımladığı MEVZUMUZ DERİN adlı gençlik romanı,

Yılın Çocuk Kitabı Tasarımı dalında Saeed Ensafi’nin tasarımını yaptığı Evrensel Çocuk Kitaplığı’nın yayımladığı TABLODAKİ PRENSES adlı kitap seçilmiştir.

Yılın Çocuk Kitabı Tasarımı dalında, tasarımını Nahide Dikel’in yaptığı, Yapı Kredi Yayınları’nın yayımladığı KEDİNİN KANADI OLSA (yazan: Filiz Özdem, resimleyen: Emine Bora) kitabı; Yılın Çocuk Romanı Kitabı dalında Feyza Hepçilingirler’in yazdığı, Kırmızı Kedi Yayınları’nın yayımladığı TÜRKÜ ÇOCUK adlı kitabı Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Yılın Çocuk Öyküleri ve Yılın Gençlik Öyküleri dallarında ödüle değer görülen eser bulunamamıştır.

Yılın Çocuk Kitapları 2013 ödülleri, 33. İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenecek ödül töreninde sahiplerine verilecek. Ödül töreni  8 KASIM 2014 CUMARTESİ saat 15.15-16.15 saatleri arasında HEYBELİADA SALONU’nda gerçekleştirilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder