19 Aralık 2014 Cuma

Kuş Okulu

Mehmet Güler'in öykülerden oluşan kitabının ilk öyküsü Kuş Okulu, kitaba adını da veriyor.Kınalı adında, ilkokula yeni başlayan bir ardıçkuşunu anlatıyor öykü.

Kınalı gayret gösterip, çalıştığı halde okumayı doğru dürüst geliştiremeyen bir kuş. Okumasını ilerletmek için annesinin yükse sesle okumalar yapması tavsiyesini yerine getirmek istese de çevresindekiler bundan rahatsız oldukları için onu bulunduğu yerden kovarlar.
Okulda, evde kendine rahat olmadığını anlayan Kınalı çareyi ormana gitmekte bulur. Ancak orman sakinleri de ondan şikâyetçi olur hatta onunla alay bile ederler. Sonra birden kartalın sesi duyulur ormanda, Kınalı'ya seslenir. Kınalı önce korkar ama sonra cesareti yerine gelir.

Kitapta yer alan bir diğer öykü olan Elma Kurdu, okurlara farklı bakış açıcı sunan bir öykü. Elma yemeği seven ve okulda ders arasında yiyeceği elması için iştahı kabaran bir kıs ile elmanın içinden çıkan kurdun hikayesini anlatıyor bize. Kız kurda hevesini kursağında bıraktığı için söylenirken ilk anlarda neler olduğunu anlayamayan kurtçuk kendine geliyor ve yaşanan duruma "Burası senin elman değil, benim özyurdum!" diye itiraz ediyor. Diyalogları

Kuş Okulu'nda yer alan diğer öykülerse şöyle: Kumrular, Matruşkalar ve Melis, Görünmez Kuş, Resim Yapıp Gökyüzüne Asanlar, Klavyedeki Geveze Harfler, Dünyayı Renklendiren Çocuk, Kırmızı Tüy, Buzdan Mercek ve Hormonlu Hayat.

Sahar Bardaie'nin resimlediği kitap Nesin Yayınevi tarafından yayımlandı.

Ebru Akkaş

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder