26 Aralık 2013 Perşembe

Sihirli Öpücük

Masalları çok seven küçük kız babasıyla birlikte yaşamaktadır. Annesini kaybetmiştir. Herkes annesinin tıpkı masallardaki gibi gökyüzünde bir melek olarak dolaştığını söyler.

Eskiden ona masal okuyan babası, artık, bunların gerçek olmadığını, kızının büyüdüğünü ve masal dünyasından çıkıp gerçek hayata dönmesi gerektiğini söyler. Bu küçük kızı kızdırır. Ancak bir şey daha vardır ki canını epey sıkmaktadır. Babası son zamanlarda adı Ayşen olan, daha önce tanımadığı birini eve getirmeye başlar... 

Ayşen bir gün çantasından bir ayna çıkartıp uzun uzun bakınca küçük kız onu tanır gibi olur. O, Pamuk Prensesi öldürmeye çalışan kötü kalpli cadıdır galiba… Kahvaltıda bunu babasına anlatır, ama babası onların gerçek insanlar olduklarını, hiçbirinin masal kahramanı olmadığını söyler. Küçük kıza göre babası yanılmaktadır. Ayşen çok kuvvetli bir cadıdır ve babasını da büyülemiştir.

Bunlar yetmezmiş gibi kötü kalpli cadı evlerine yerleşir. Neyse ki cadıların neler yapabileceklerini okuduğu masallardan bilen küçük kız babasını ve kendisini onun kötülüklerinden koruyabilir. Belki onu bir gün süpürgesiyle uçarken yakalayabileceğini düşünür, ama Ayşen süpürge yerine arabasına biner. Onu da yuvadan arabasıyla alır. Bu da iyi olur çünkü artık eskisi gibi babasının onu alması için işini bitirmesini beklemesi gerekmemektedir.

Ayşen ona sürekli bir şeyler yemek isteyip istemediğini sorar. Bir gün de elinde meyve dolu bir tabakla yanına gelir ve ona elma soymak ister. Bunu duyar duymaz aklına cadı kraliçenin Pamuk Prenses’e zehirli elma verdiği gelir ve elmalara dokunmadan odasına kaçar. Olan biteni babasına anlatır, ama babası onu dinlemek istemez. Küçük kız da karnı aç bir halde odasına gider. Odasındayken Ayşen gelir, küçük kız uyuyor numarası yapar. Ayşen, başucuna içinde en sevdiği kurabiyeler olan bir tabak bırakır. Sonra da yatağının kenarına oturup tıpkı annesi gibi onun saçlarını okşar. Bu küçük kızın hoşuna gider, ama her şeye rağmen o kötü kalpli cadıdır. Kurabiyeleri de yememeye kararlıdır, fakat güzel kokulara daha fazla dayanamaz ve hepsini yer. Sabah uyandığında zehirlenmediğini, hâlâ yaşadığını görür. Kim bilir, belki de bazı cadılar küçük kızları seviyordur! Bunun böyle olduğunu öykü ilerledikçe göreceğiz.

Zeynep Bassa’nın, okul öncesi yaş grubu için yazıp resimlediği Sihirli Öpücük, Kök Yayıncılık’tan yayımlanıyor. Bu kitap, Pamuk Prenses’teki kötü üvey anne algısını epey değiştiriyor. Doğrusu, iyi de ediyor!


Tülin Sadıkoğlu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder